Våra kurser hålls främst i Art in Actions kurslokal på Hospitalsgatan 13 i Norrköping. Art in Action är samlingsnamnet för Gredelin och Husqvarna Tyger och Symaskiner. Du kan välja att anmäla dig till våra kurser via vårt anmälningsformulär och då betala på plats vid första kurstillfället eller så kan du välja att köpa kursen via våra webbshopar, www.husqvarnatyger.se och www.gredelin.seCa 2 veckor innan kursstart får du ett mail med mer detaljerad information gällande material etc.

Gör mer saker som gör dig glad!

Sy en väska och använd overlocksömmar

Onlinekurs där du syr en liten väska helt och hållet med overlocken (detta beroende på modell). Vi använder sömmar som t ex flatlock, täcksöm (om du har), rullfåll m.m. 
Ett bra tillfälle att lära känna din overlock lite mer. 
Vi har en facebook-grupp för detta och lägger ut beskrivning i bild och text kombinerat med små filmklipp. Du har även möjlighet att lägga in egna bilder och ställa frågor i gruppen.


Datum: går att ansluta sig när som helt

Kursavgift: 125 kr

>> Skicka anmälan

Folklore illustration

Nordiska museet är en guldgruva av inspiration. Vi kommer att använda bilder från deras textilsamling för att skapa stämplar, schabloner, och därmed eget collage papper som ska användas i olika illustrationer, där figurer i folkdräkter kommer att vara huvudmotivet.

Kursledare: Jacqui

Datum: 7/5/, 14/5, 21/5 och 28/5
Tid: 18-21

Kursavgift: 1 150 kr (material tillkommer)
Max antal platser: 12

>> Skicka anmälan

Mixed Media-helg "Salig Röra"

Nu släpps hela programmet till Mixed Media-helgen. 

 

Måla olja med Owe

Sugen på att måla med olja? Kursen vänder sig till dig som vill börja måla, målar idag men vill lära dig mer. Du får hjälp med vad du bör tänka på gällande motiv och komposition och vi studerar även vilka fördelar en så kallad begränsad palett kan ha. Du får öva på hur du kan göra förenklingar och kunna få fram ditt motiv snabbare. Under kursen kommer vi att gå igenom bland annat lite om komplementfärger och vi tar del av några olika exempel från konstvärlden för att ge ytterligare inspiration till ditt eget skapande.

Kursledare: Owe Lundquist

Datum: 10/10, 17/10, 24/10 och 31/10
Tid: 18-21

Kursavgift: 1 150 kr (material tillkommer)
Max antal platser: 10

>> Skicka anmälan

Gouache med Jacqui

Gouache är täckande akvarellfärg och torkar därför inte permanent. Därför finns det möjlighet att ”lyfta” färgen, skrapa i den med olika verktyg och få fram spännande effekter. Vi kommer att arbeta på två figurer på en färgad Gesso grund och lära oss flera olika tekniker.

Kursledare: Jacqui

Datum: 8/5, 15/5, 22/5 och 29/5
Tid: 18-21

Kursavgift: 1 150 kr (material tillkommer)
Max antal platser: 12

>> Skicka anmälan

Trådglädje

Onlinekurs där du syr 8 olika block och provar bl a frihandssömnad, sy på vattenlösligt material, använder trådar som rayon, bomull, metallic effect, metallic etc Du får instruktionerna till alla 8 block samtidigt.

Kursledare: Helena

Kursen släpps 25 april.
Kursavgift: 290 kr

Instruktionerna är bilder kombinerat med text. Vi har en facebook-grupp för detta och lägger ut beskrivning i bild och text. Du har även möjlighet att lägga in egna bilder och ställa frågor i gruppen. Vi kan även skicka instruktionerna via mail. Vi öppnar gruppen den 25 april och den 3 maj finns det även möjlighet att komma på ett uppstartsmöte i butiken kl 18.00.

>> Skicka anmälan

Mixed Media-dagar

Under två veckodagar i juni kommer vi att prova en mängd olika tekniker, göra små böcker, börja en mixed media art journal och leka hej vilt! Boka in den här kursen som en bra början på din semester!

Kursledare: Jacqui

Datum: 26-27/6
Tid: 10-17

Kursavgift: 1 150 kr (material tillkommer)
Max antal platser: 12

>> Skicka anmälan

Demon och aktivitetsdagar

Våra demon är kostnadsfria men vi vill att du föranmäler dig så vi kan planera lite bättre. Använd länken för att anmäla dig redan idag. 


Aktivitetsdag garn och band

Nu har du möjlighet att prova olika pressarfötter som underlättar när du ska sy fast garn och band. Du kommer få dekorera ett tyg som du sedan väljer hur du vill fortsätta med.

Kursledare: Helena
Datum: torsdagen den 17 maj
Tid: 14-18
Aktiviteten är gratis men vi vill att du föranmäler dig

 
free templates