Våra kurser hålls främst i Art in Actions kurslokal på Hospitalsgatan 13 i Norrköping. Art in Action är samlingsnamnet för Gredelin och Husqvarna Tyger och Symaskiner. Du kan välja att anmäla dig till våra kurser via vårt anmälningsformulär och kommer då att få en faktura som ska vara betald 1 vecka innan första kurstillfället eller så kan du välja att köpa kursen via våra webbshopar, www.husqvarnatyger.se och www.gredelin.seCa 3 veckor innan kursstart får du ett mail med mer detaljerad information gällande material etc.

Gör mer saker som gör dig glad!

Acrylic Pour

Under en lördag i oktober kommer vi att ge oss på den relativt nya tekniken Acrylic Pour genom att blanda en cocktail av akrylfärg, silikonolja, polymer medium och vattensom sedan hälls ut på en duk/pannå och skapar spännande mönster, eller celler som det kallas med hjälp av en gasbrännare.

Pris: 850, ev material ingår inte
Max antal deltagare: 12
Kursledare: Jacqui Holmgren

Datum: 20 oktoberkl 9-16 

>> Skicka anmälan

 

JUST PAINT 2  -Figurer och bakgrund

Är du rädd att måla figurer i dina målningar men vill ändå ha lite liv i dem?
Vi kommer att lära oss från grunden hur vi skissar upp, tänker komposition och sedan målar figurer med olika bakgrund. Vi kommer använda oss av akrylfärger och olika akrylmedier.

Du behöver inte ha gått Just Paint 1 för att gå kursen (vi blandar in lite repetition i undervisningen).

Pris: 1 150, ev material ingår inte
Max antal deltagare: 12
Kursledare: Jacqui Holmgren

Datum: 7/11, 14/11, 21/11 och 28/11
Tid: 18-21

>> Skicka anmälan

 

Dagkurs akryl

Kom och var med och måla med likasinnade kurskamrater! Jacqui ger individuella tips, vägledning och konstruktiv kritik då varje deltagare arbetar självständigt med egna projekt.

Nybörjare eller proffs – alla är välkomna!

Pris: 1 150kr, ev material ingår inte
Max antal deltagare: 12
Kursledare: Jacqui Holmgren

Omgång 1: Datum: 14/9, 21/9, 5/10 och 12/10 - fullbokad
Omgång 2: Datum: 19/10, 26/10, 2/11 och 9/11 - fullbokad

>> Skicka anmälan

Skapa dina egna tyger

Vi börjar med att trycka och stämpla våra tyger som vi sedan använder till valfritt sömnadsprojekt. Till tryckningen använder vi oss av tekniken ”Gelliprinting” och vi jobbar med vävda tyger.

Kursledare: Helena Andersson
Pris: 850 kr
Datum: 13, 20 och 27 november
Tid: 18 – 21

Material ingår inte i kursavgiften.

>> Skicka anmälan

Modeteckning

Har du alltid velat teckna modeteckningar men inte vetat hur, eller kollat på Projekt Runway och känt att du vill också teckna som designerna gör? Under en hel lördag kommer vi att prova olika teckningsmaterial och lära oss olika basknep på hur man kan teckna kroppar och sedan klä på dem. Vi ska ha en timmes teckning utifrån levande modell och sedan använda oss av foton och egna skisser för att börja utveckla en egen stil.

Pris: 850, ev material ingår inte
Max antal deltagare: 12
Kursledare: Jacqui Holmgren

Datum: 1 decemberkl 9-16 

>> Skicka anmälan

Gelliprinting Masterclass

Gelliprinting är en teknik som bara utvecklas mer och mer bland mixed media konstnärer världen över. Under en hel helg i slutet av november kommer vi ge oss på flera spännande tekniker med våra Gelli plates.

Pris: 1 150kr, ev material ingår inte
Max antal deltagare: 12
Kursledare: Jacqui Holmgren

Datum: 24-25/11 
Tid: 10-17

>> Skicka anmälan

Nybörjarkurs i lapptäcksteknik

Under fyra gånger går vi igenom grunderna inom lapptäcksteknik – allt från hur man skär och pressar till olika tekniker. De olika teknikerna är bl a blockhusruta, hur man syr ihop remsor och skär för att skapa nya mönster. I kursavgiften ingår det dokumentation över alla tekniker.

Kursledare: Helena Andersson
Pris: 950 kr
Datum: 9, 16, 23 och 30 oktober
Tid: 18 – 21

Material ingår inte i kursavgiften och du använder din egen symaskin.

>> Skicka anmälan

Sy en väska och använd overlocksömmar

Onlinekurs där du syr en liten väska helt och hållet med overlocken (detta beroende på modell). Vi använder sömmar som t ex flatlock, täcksöm (om du har), rullfåll m.m. 
Ett bra tillfälle att lära känna din overlock lite mer. 
Vi har en facebook-grupp för detta och lägger ut beskrivning i bild och text kombinerat med små filmklipp. Du har även möjlighet att lägga in egna bilder och ställa frågor i gruppen.


Datum: går att ansluta sig när som helt

Kursavgift: 125 kr

>> Skicka anmälan

Demon och aktivitetsdagar

Våra demon är kostnadsfria men vi vill att du föranmäler dig så vi kan planera lite bättre. Använd länken för att anmäla dig redan idag.


Aktivtetsdag Bandkantare

Den 6 november kl 18.00 har vi en aktivitetskväll med fokus på bandkantare som kan användas med en täcksömsmaskin (cover). Vi kommer visa vilka tyger som passar bäst, hur du klipper egna remsor, ställer in bandkantaren för bästa resultat samt hur du avslutar en halsringning så att det inte blir för tjockt eller klumpigt.

Vi kommer visa och du har möjlighet att prova täcksömsmaskiner frånföljande märken; Janome, Singer, Bernette och Brother

Aktiviteten är gratis men vi vill att du föranmäler dig, klicka på länken 

 
 
free templates